Limburg maakt zich op voor vers pak sneeuw: opnieuw code oranje

Print
Limburg maakt zich op voor vers pak sneeuw: opnieuw code oranje

In Heerlen kleurde het zondag ook al wit. Afbeelding: De Limburger/Luc Lodder

Limburg krijgt maandag opnieuw te maken met forse sneeuwval.

Het KNMI waarschuwt vanaf 12:00 uur met code oranje voor gevaarlijk weer.

Als eerste
De sneeuwbuien trekken vanuit het zuiden over ons land. Limburg, Noord-Brabant en Zeeland worden dus als eerste geconfronteerd met winterse neerslag. Verwacht wordt dat er in onze provincie zo'n 5 centimeter kan vallen. Daarna trekken de buien langzaam over de rest van ons land. Groningen, Friesland en Drenthe zijn als laatste aan de beurt; daar is vanaf 17:00 uur pas code oranje van kracht. 

Hinder
Vanwege het onstuimige weer wordt automobilisten aangeraden uitermate voorzichtig te zijn. Ook zal er op het spoor de nodige hinder zijn; de NS rijdt met een aangepaste dienstregeling. 

Zondag
Zondag was ook al een groot deel van de dag code oranje van kracht. Op wat ongelukken na, leverde dat in Limburg geen al te grote problemen op. Wel werd in Zuid-Limburg tijdelijk het busvervoer stilgelegd. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen