Limburgse Eva Crutzen krijgt award voor 'eikenhouten ballen'

Print
Limburgse Eva Crutzen krijgt award voor 'eikenhouten ballen'

Afbeelding: De Limburger

Cabaretière Eva Crutzen (30) krijgt maandag van glamourtijdschrift Harper’s Bazaar Nederland de Woman of the Year Nieuwkomer Award 2017 uitgereikt. De ‘hoofdprijs’ – de Woman of the Year Award - gaat naar Eva Jinek die daarom in januari op de cover van het blad pronkt.

Crutzen, geboren en getogen in Maastricht, krijgt de prijs mede vanwege haar: “IJzersterke gevoel voor humor en eikenhouten ballen”, vertelt Cécile Narinx hoofdredacteur van Harper’s Bazaar.

Nepotisme
Narinx: "Vrouwen met een ijzersterk gevoel voor humor en eikenhouten ballen kunnen we niet genoeg promoten. En niet genoeg horen en zien. Toegegeven, er kleeft een ietsiepietsie particulier initiatief en een mespuntje Limburgs nepotisme aan deze nominatie. Want Eva is net als schrijfster dezes geboren en getogen in Maastricht, alwaar de dames vorige jaar samen bier dronken en bewogen op muziek (want dansen zullen we 't maar niet noemen) tijdens carnaval”, zo schrijft Narinx op de website van haar blad.

De prijzen worden maandagavond 11 december uitgereikt tijdens de Harper’s Bazaar Women of the Year Awards, die plaatsvinden in De Posthoornkerk te Amsterdam.

Vrouwenmarsen
De International Women of the Year Award gaat naar de 27-jarige Amerikaanse Breanne Butler, director of states and global van Women’s March en in die hoedanigheid de motor achter 400 vrouwenmarsen die eind januari wereldwijd gehouden werden. De Woman of the Year Oeuvre Award in Nederland gaat naar cardiologe Harriette Verwey.