Limburg en Brabant in actie voor verbetering A2 Weert - Eindhoven

Print

Afbeelding: Twitter @PetraMeijers

Zowat het enige stukje snelweg in het land waar het maandagochtend vast stond, was de A2 tussen Weert en Eindhoven. Opmerkelijk genoeg had de bus met bestuurders en vertegenwoordigers daarna tot aan Den Haag vrij baan. Met dank aan 'code rood', waardoor veel pendelaars besloten niet de weg op te gaan.

En juist om dat ene stukje snelweg, de A2 tussen Weert en Eindhoven, ging het maandag. De in het Platform A2 samenwerkende gemeenten boden een petitie aan, gericht op een snelle verbetering van de snelweg. Een derde rijstrook in beide richtingen is vooralsnog geen optie: in juni werd dit plan door bet Rijk van tafel geveegd vanwege de hoge kosten: tussen 240 en 320 miljoen euro.


Wilma van der Rijt (links) biedt de petitie aan commissievoorzitter Agnes Mulder - Foto: Rob Burg

Infarct
"Dit dagelijks terugkerend verkeersinfarct moet zo snel mogelijk gedotterd worden", zei wethouder Wilma van der Rijt van Heeze-Leende bij de aanbieding van de petitie aan Agnes Mulder, voorzitter van de Kamercommissie Infrastructuur. 

De oplossing van de regio -slimme spitsstroken- is een stuk voordeliger dan extra rijstroken: 80 miljoen, zo wordt geraamd. Hierbij is onder meer veel minder asfalt nodig en geven lichtlijnen op het wegdek aan wanneer de spitsstrook open is. "Een slim systeem, waarbij monitoring met camera's niet nodig is. Het systeem 'ziet' zelf wanneer de strook open kan", aldus Van der Rijt.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje