Buschauffeur laat reizigers na flater kilometer teruglopen in sneeuwbui

Print
Buschauffeur laat reizigers na flater kilometer teruglopen in sneeuwbui

Foto ter illustratie. Afbeelding: David Dunnaway

Brunssum / Hoensbroek / Dedemca / Geleen - Een buschauffeur in Hoensbroek is maandagochtend de week in haar nieuwe werkgebied niet helemaal lekker begonnen.

Een groep reizigers stapte rond 09:20 uur op bus 40 richting Sittard vanaf halte Bertus Aafjeshof in Hoensbroek. Toen de bus vertrok, reed de chauffeur tot verbazing van de passagiers de verkeerde kant op. Niet naar Sittard, maar richting Brunssum. 

Koppig
De reizigers wezen de bestuurder erop, maar dat bleek tevergeefs. "Dit is lijn 56", foeterde de buschauffeur volgens Lisa, die in de bus zat. "Ze wilde niet terugrijden en liet de hele bus bij de volgende halte uitstappen", vertelt de gestrande reiziger tegen De Limburger.

Benenwagen
De passagiers moesten ongeveer een kilometer door de sneeuwbui teruglopen naar de vertrekhalte. "Een vrouw was erg slecht ter been, dat was écht zielig."

Nieuwe buurt
Uit navraag bij Busbedrijf Arriva blijkt dat de buschauffeur maandagochtend voor het eerst in deze buurt reed. "Het computersysteem waar de chauffeur op vaart, Albatros, liet waarschijnlijk de foute informatie zien (informatie van lijn 56, in plaats van de lijn 40) waardoor deze vervelende situatie helaas kon ontstaan", laat een woordvoerder van Arriva aan De Limburger weten. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen