Da Vinci in Maasbracht verliest een Michelinster

Print
Da Vinci in Maasbracht verliest een Michelinster

Chefkok Margo Reuten van restaurant Da Vinci. Afbeelding: De Limburger/Rob Oostwegel

Restaurant Da Vinci van topkok Margo Reuten in Maasbracht verliest een van de twee Michelinsterren. Dat bleek maandag bij de presentatie van de nieuwe restaurantgids 2018 van Michelin in het Amsterdamse DeLaMar Theater.

Limburg krijgt er geen ster bij en dus telt onze provincie nog steeds 11 sterrenchefs

Sinds 2008
Hans van Wolde van het Maastrichtse Beluga is nu nog de enige met twee sterren. Margo Reuten, die met haar zaak in Maasbracht sinds 2008 twee sterren had, houdt er nu nog maar één over.

Andere Limburgse restaurants met één ster zijn: Château Neercanne in Maastricht (1984), Tout à Fait in Maastricht (2002), Aubergine, Steyl (2006), Valuas, Venlo ( 2006), Brienen aan de Maas, Well (2007), Bretelli, Weert (2007), One, Roermond (2010), De Leuf, Ubachsberg (2014), Cucina del Mondo, Heerlen (2016). 

Kijk op de kaart hieronder voor alle sterrenrestaurants in Limburg en de rest van Nederland.

Herman
Inter Scaldes in Kruiningen wordt het derde restaurant in Nederland met drie sterren. Het restaurant AIRrepublic in Cadzand van Sergio Herman heeft een Michelinster gekregen. 

Topkok Herman is de eigenaar van het restaurant. Chefkok Alex Buiten reageerde uitzinnig via de telefoon, aangezien het team vermoedelijk vanwege de weersomstandigheden niet naar Amsterdam was afgereisd.