Da Vinci verbijsterd over verlies tweede Michelinster

Print
Da Vinci verbijsterd over verlies tweede Michelinster

Margo Reuten. Afbeelding: De Limburger/Rob Oostwegel

Maasbracht - Verbijsterd en verbaasd waren Margo Reuten en Petro Kools toen Werner Loens, directeur Benelux van Michelin hen meedeelde dat ze een van hun twee sterren moeten inleveren.

"Zaterdagavond werden we gebeld door Loens", klinkt de partner van de Maasbrachtse kokkin aangedaan. "Hij bracht slecht nieuws. We kunnen het gewoon nog niet geloven. Ook omdat de reden nog niet is bekendgemaakt. We hadden onze twee ster al sinds 2009."

Van Slag
Kools: "Loens ‘telefoontje zaterdagavond raakte ons diep, heel ons team was compleet van slag. Maar we wilden en konden ons niet overgeven aan onze teleurstelling, ons restaurant zat vol met gasten, en die gaan altijd voor.”

Klap
Kools zegt dat da Vinci al veel ergere klappen te boven is gekomen. "Margo heeft kanker overwonnen, en we zijn ook het plotselinge overlijden van onze jonge maître te boven gekomen, hoe zwaar dat ook ons team viel.” Na de jaarwisseling zullen Reuten en Kools naar Brussel gaan om van Michelin meer duidelijkheid te krijgen over de beweegredenen van de bandenfirma om Da Vinci de tweede ster af te nemen. "We willen weten of onze kookvisie nog bij die van Michelin aansluit.”

Da Vinci is het enige Limburgse restaurant dat een ster moet inleveren.