Alle hens aan dek voor sleepdiensten op Limburgse wegen

Print
Alle hens aan dek voor sleepdiensten op Limburgse wegen

Afbeelding: Nederweert24

Bergingsbedrijven en sleepdiensten hebben al sinds maandagochtend de eerste sneeuw viel de handen vol aan gestrande auto’s. Vooral in Noord- en Midden-Limburg is het alle hens aan dek.

Bij de firma Broekmans in Venlo heeft telefoniste Marjo van Kruchten nauwelijks tijd om een actuele tussenstand te melden. "We zijn al uren met zo’n tien wagens continu onderweg. Het is nauwelijks bij te houden. De wachttijd voor gestrande automobilisten is nu al drie kwartier tot een uur."

Volg ook ons liveblog over alle sneeuwellende.

Venlo
Broekmans is in heel Noord- en Midden-Limburg actief. De grootste drukte concentreert zich in en rond Venlo. In Roermond is het duidelijk rustiger, aldus de telefoniste. De gestrande auto’s worden, als men ze niet ter plekke weer aan de praat krijgt, naar wens van de eigenaar afgesleept naar hun huisadres of de parkeerplaats van Broekmans. Vandaar worden ze, waarschijnlijk morgen, verder gebracht naar een schadeherstelbedrijf. “Dat krijgen we vandaag niet allemaal voor elkaar. We kunnen hier vijftig wagens kwijt. Het loopt snel vol.”

Gezien de weersverwachting - later op de dag wordt een nieuw pak sneeuw in Limburg verwacht - heeft het bedrijf inmiddels extra mensen opgeroepen. "We zijn bezig met een stand-by-rooster. Collega’s die eigenlijk vrij hadden, komen straks alsnog uithelpen", aldus Van Kruchten.

Vrachtwagens
Ook bij bergingsbedrijf Hendriks in Lottum is het vandaag de ene na de andere melding. Het bedrijf concentreert zich op hulp aan gestrande vrachtwagens. “We hebben er sinds vanochtend al een stuk of vijftien losgetrokken. We zijn continu met drie takelwagens onderweg”, weet Auke Dorssers. “Soms is een trucker alleen geschaard en kan hij met onze hulp weer verder rijden. Is er wél schade, dan rijden we hem naar de dealer of een herstelbedrijf.”

Topdag
Ja, het is ook voor Hendriks een topdag, maar "echt grote klappers" waren er nog niet vandaag, aldus Dorssers. "Vorige week bijvoorbeeld, toen hadden we een vrachtwagen die zo vast zat dat we er twee takelwagens én een kraan op af moesten sturen om hem weer de weg op te krijgen."

Overigens, voor wie zich dat afvraagt: het afslepen van je auto is gratis. Tenminste, voor wie zijn auto WA verzekerd heeft. En dat is eigenlijk zo’n beetje iedereen. In die WA zit ook kosteloze sleephulp.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje