Basketballers BAL trekken zich terug uit bekertoernooi

Basketballers BAL trekken zich terug uit bekertoernooi

Afbeelding: iStock

Basketball Academie Limburg (BAL) heeft zich teruggetrokken uit het nationale bekertoernooi. De Weerter ploeg zou dinsdagavond in Groningen in de achtste finales van de NBB-beker tegen Donar uitkomen, maar ziet hier wegens het drukke programma van af.

De speeldatum van het bekerduel stuitte BAL tegen de borst. Afgelopen zaterdag kwam de jonge formatie voor de competitie in Leeuwarden in actie tegen Aris, donderdag (twee dagen na de cupwedstrijd in het hoge noorden) speelt BAL in en tegen Den Bosch en weer twee dagen later staat de confrontatie met ZZ Leiden op het programma. Vier duels in acht dagen is te veel van het goede, vinden ze bij BAL.

Volle kalender
De leiding van BAL wilde de bekerwedstrijd tegen Donar verplaatsen gezien de volle kalender, maar andere opties waren er volgens de Nederlandse basketbalbond niet. Dat had te maken met het feit dat de Groningers nog Europees actief zijn.

Vrije doortocht
Doordat de equipe van coach Radenko Varagic zich terugtrekt, krijgt Donar een vrije doortocht naar de laatste acht van het bekertoernooi.