Snowface challenge van Janneke (14): druk je hoofd in de sneeuw

Print
De veertienjarige Janneke Pouw liep zondagavond met haar moeder en stiefvader door de sneeuw, toen ze opeens zin had om haar hoofd in de verse sneeuw te duwen. De ontstane afdruk op de motorkap fotografeerde ze. Het resultaat: een perfecte 3D-afdruk van haar gezicht.

Ja, dat ze 'opeens zin had om haar hoofd in de sneeuw te drukken', vindt ze zelf ook een beetje gek. Maar de impulsieve actie van de 14-jarige Zutphense leverde wel bijzondere foto's op. Ze deelde de foto's op Twitter, waar het bericht inmiddels meer dan 2.000 likes heeft gekregen. 

Snowface
"Heel veel mensen reageren op de tweet. Ook krijg ik veel reacties van mensen die het zelf proberen. Misschien kunnen we het de Snowface challenge noemen?", lacht ze. "In het begin vonden we het vooral een beetje creepy, maar daarna moesten we zo hard lachen. Het is een heel gek effect."

Door het lichteffect lijkt het op de foto soms alsof het gezicht uit de sneeuw komt, in plaats van dat het er in gedrukt is.

Geheim
Janneke, haar moeder en stiefvader kregen de smaak te pakken. "We hebben door de hele buurt afdrukken gemaakt. Maandagochtend moeten er veel mensen verrast zijn met een afdruk op hun motorkap", zegt ze.

Maar wat is het geheim van een goed sneeuwgezicht? De truc is verse sneeuw en niet te hard drukken, vervolgens een foto maken met flits en met een beetje geluk zie je jouw gezicht terug in de sneeuw. Janneke: "Het is wel koud, maar na een keer of drie voel je je gezicht niet meer, dus dan valt het wel mee." Janneke roept mensen op om massaal hun hoofd, nu het nog kan, in de sneeuw te drukken. "Iedereen moet het proberen!"

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen