'Man probeerde ex te wurgen met elektriciteitskabel'

Print
'Man probeerde ex te wurgen met elektriciteitskabel'

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Tegelen - De 32-jarige R.R. uit Venlo heeft volgens justitie geprobeerd zijn ex-vriendin met een elektriciteitskabel te wurgen en hij stak haar vader met een schroevendraaier.

De strafzaak tegen de man wordt op 23 maart behandeld, zo bleek maandag in de rechtbank in Roermond. Eerst moeten nog vijf getuigen worden gehoord.

Enkelband
Het slachtoffer stelt dat de man haar op 5 december vorig jaar een elektriciteitskabel op de keel drukte en probeerde te wurgen. De voorlopige hechtenis van R. werd in mei geschorst met als voorwaarde dat de man een enkelband zou dragen.

Schroevendraaier
Twee dagen na zijn vrijlating verwijderde R. volgens justitie zijn band en ging hij op zoek naar zijn ex. Het Openbaar Ministerie stelt dat R. haar vader toen met een schroevendraaier stak. Volgens justitie is de familie sindsdien ondergedoken.

 Advocaat Jill Verstegen vroeg de rechtbank maandag de voorlopige hechtenis van haar cliënt op te heffen. Het verzoek werd afgewezen. De rechtbank acht het risico te groot dat de man weer in de fout gaat.