Waarschuwing voor gladheid tijdens de ochtendspits

Print
Waarschuwing voor gladheid tijdens de ochtendspits

Afbeelding: Piet Vinken

Het is dinsdagochtend opnieuw oppassen geblazen op de Limburgse wegen. Weerplaza waarschuwt voor gladheid tijdens de ochtendspits.

In het grootste deel van het land moeten weggebruikers tijdens de ochtendspits volgens hem rekening houden met gladheid en hinder door sneeuwresten. In het grootste deel van het land moeten weggebruikers tijdens de ochtendspits volgens hem rekening houden met gladheid en hinder door sneeuwresten. 

Dienstregeling
De Nederlandse Spoorwegen en Prorail hanteren dinsdag geen aangepaste dienstregeling meer vanwege het winterweer. Treinreizigers moeten wel rekening houden met hinder door de nasleep ervan. Als gevolg van de aangepaste dienstregeling reden er maandag minder treinen maar dat is volgens Prorail dinsdag niet meer het geval. Reizigers kunnen wel nog wat hinder ondervinden van de nasleep van het winterweer. Zoals treinen die nog niet op de juiste plek staan of kapotte onderdelen die nog niet zijn gerepareerd.
 


Oosten
In de loop van de dag stijgt de temperatuur in de kuststrook en het uiterste noorden van het land tot 4 graden maar in het oosten blijft ze steken op 1 graad. Severin: "Dinsdagavond daalt het kwik weer onder nul waardoor weggebruikers opnieuw rekening moeten houden met gladheid. Die zal pas woensdag zijn verdwenen."  

Maandag was het bar en boos op de Limburgse wegen. Delen van de A73 sneeuwden helemaal onder en ook op de A2 ging het meerdere keren mis door de gladheid. De afsleepdiensten beleefden dan ook een topdag.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje