'Afbouw stadion Fortuna weer stap dichterbij'

© De Limburger/Rob Oostwegel

Er is nieuwe interesse van ondernemers voor het stadiongebied in Sittard.

Erwin Schmidt

Bij de vraag of de investeringen in de aanleg van het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard wel tot rendement leiden, moet niet alleen naar de exploitatie van die veilige wieleromgeving worden gekeken. Dat onderstreept wethouder Noël Lebens (CDA), die het Bike Park ziet als middel om de economische structuur te versterken en de gebiedsontwikkeling rond het Fortuna-stadion op gang te brengen.

Volgende stapTerwijl het exploitatieplan nog in de maak is en de afwerking van het Bike Park pas dit voorjaar klaar is, wordt er al gewerkt aan de volgende stap.

Volgens Lebens is er nieuwe interesse voor de ruimte onder de tribune van het Fortuna-stadion. Namen wil hij niet noemen, maar er wordt gesproken met een ‘XL sport-retailer’ in het bud­getsegment. Die zou goed passen naast Intersport, die volgens afspraak van Gardenz naar het stadion moet verkassen. Verder lopen er gesprekken met ‘een buitensportzaak’ en is er interesse op ‘leisure-gebied’, meldt Lebens. Eerder werd al bekend dat Wereldrestaurant Kodoo er zich wil vestigen.

SupermarktenDe vergunning voor nieuwbouw van een Aldi-supermarkt is verstrekt. Sinds januari is de discounter al gevestigd op een tijdelijke plek in het stadion, totdat de nieuwbouw gereed is. Volgens Lebens lopen inmiddels ook gesprekken over de komst van een tweede supermarkt naar het stadion. Hij ontkent niet dat het gaat om Jumbo. Eerder beleid was al gericht op verhuizing van de Jumbo aan de Bremstraat in Sanderbout naar het stadion.

Achttien jaar na de opening van het stadion geeft al deze belangstelling volgens Lebens hoop op afbouw van de ruimten onder de tribunes.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal