Ontevreden basisschooldocenten leggen opnieuw werk neer

© Archief ANP

Tienduizenden meesters en juffen in het basisonderwijs leggen dinsdag opnieuw het werk neer.

ANP

De stakende leerkrachten protesteren tegen de volgens hen te lage salarissen en te hoge werkdruk. Het gaat om de tweede landelijke staking.

1,4 miljardAnders dan bij de eerste staking in oktober zijn er geen grote manifestaties. Wel worden er lokale bijeenkomsten in het land gehouden. De ontevreden leerkrachten, onder leiding van actiegroep 'PO in actie', willen 1,4 miljard euro extra om de salarissen te verhogen en de werkdruk te verlagen. Daarbij vinden de leraren het oneerlijk dat hun collega's in het voortgezet onderwijs meer verdienen.

Lees ook: Wie is die stakingsleider in het basisonderwijs eigenlijk?

DoorbetalenDe meeste scholen in het basisonderwijs betalen de leerkrachten dinsdag gewoon door. De Algemene Onderwijsbond ziet deze ronde wel een toename van scholen die loon inhouden voor de niet-gewerkte dag. Volgens de onderwijsbonden doet het merendeel van de 60.000 leerkrachten op basisscholen mee aan de staking.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee