Titel 'Limburgs Dagblad' is niet meer, laatste abonnees over naar De Limburger

© De Limburger

Het einde van de titel 'Limburgs Dagblad' is nabij. De laatste 17.500 lezers van deze krant ontvangen vanaf 29 december De Limburger in hun brievenbus.

Redactie

Inhoudelijk verandert er niets. De Limburger en Limburgs Dagblad verschillen alleen in logo op de voorpagina.Twee krantenOm lezers aan de 'nieuwe krant' te laten wennen krijgen alle abonnees in de regio Parkstad op 29 december eenmalig twee stuks in de bus: Limburgs Dagblad én De Limburger. Vanaf 30 december wordt overal in de provincie alleen nog De Limburger bezorgd.

De regio Parkstad is het laatste gebied in Limburg waar deze verandering nog moest plaatsvinden. In andere regio's werd al eerder de wisseling naar De Limburger gemaakt. "Wij hebben er uit strategisch oogpunt voor gekozen om voortaan met één merk verder te gaan", luidt de motivatie van hoofdredacteur Bjorn Oostra. "De Limburger geniet in de provincie de meeste bekendheid. Omdat er ook inhoudelijk geen verschil is, hebben wij besloten om binnenkort onder De Limburger verder te gaan."

100 jaarMet het overstappen van de laatste abonnees komt er na bijna 100 jaar definitief een einde aan de titel Limburgs Dagblad. In 1918 werd de krant voor het eerst uitgebracht. Vanaf 2000 werkte de krant al intensief samen met De Limburger, ooit de grote concurrent. Sinds eind 2005 is er tussen beide kranten geen inhoudelijk verschil meer. Beide dagbladen worden gemaakt door één redactie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee