Vergoedingen voor Oranjevrouwen flink opgeschroefd

Oranjevrouwen Lieke Martens (R) en Jackie Groenen.

Oranjevrouwen Lieke Martens (R) en Jackie Groenen.© ANP/Vincent Jannink

De Oranjevrouwen hebben op de valreep van topjaar 2017 nog een succes geboekt: de voetbalsters hebben een overeenkomst met de KNVB bereikt en krijgen voortaan een betere financiële vergoeding.

Redactie

Dat heeft de voetbalbond dinsdagmorgen bekendgemaakt. Hoeveel geld de speelsters van de regerend Europees kampioen er precies bij krijgen, is niet duidelijk. De KNVB spreekt van een 'verveelvoudiging' van de bedragen die tot nu toe werden uitgekeerd.

WaarderingLieke Martens, die dit jaar nog werd verkozen tot beste voetbalster van de wereld, is opgetogen over de nieuwe regeling. "Deze overeenkomst geeft een gevoel van waardering over wat we het afgelopen jaar hebben gepresteerd. Buiten het veld zijn er al best veel randzaken tegenwoordig, ik ben blij dat deze in ieder geval is opgelost", zegt de aanvalster uit Nieuw Bergen op de website van de bond. "Nu kunnen we het weer gewoon over voetbal hebben en op het veld laten zien hoe goed we zijn."

Financiële zekerheidDe KNVB hoopt dat de verhoogde vergoedingen de voetbalsters meer financiële zekerheid geven. Veel profspeelsters komen maar moeilijk rond, omdat de salarissen bij het vrouwenvoetbal een stuk lager zijn dan bij de mannen. Voor Lieke Martens was de nood overigens minder hoog, zij zit er door een transfer naar FC Barcelona sinds deze zomer letterlijk en figuurlijk warmpjes bij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee