Staking in het basisonderwijs: geen les, wel gym

© DL

© DL

© DL

© DL

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

65 basisschoolkinderen uit de regio Melick-Herkenbosch krijgen dinsdag 'gymlessen' in de Apollohal in Melick. Ze hebben vrij vanwege de landelijke staking in het basisonderwijs.

Carola de Boer

Dat was voor Nico Weerts, eigenaar van Move Easy, reden om de sporthal te huren en ouders een passende oplossing te bieden voor kinderen die de hele dag vrij zijn.

Respons"We wilden ze bezig houden, maar wel op een gezonde manier", zei Weerts. De facebookoproep om voor 17,50 euro je kind de hele dag op te laten vangen, kreeg veel respons. Drie sportdocenten en twee vrijwilligers hielpen mee om de twaalf groepen kinderen langs alle toestellen, springkussens en lasergames te loodsen. De kinderen kwamen uit voornamelijk uit Melick, Herkenbosch, Vlodrop en St. Odiliënberg.

In Weert gingen heel wat leerkrachten letterlijk in optocht vanaf basisschool Markeent naar het gemeentehuis om onderwijswethouder Geert Gabriëls een joker aan te bieden. Ze redeneren dat een joker dubbele winst oplevert, als Gabriëls er voor kan zorgen dat deze ook in Den Haag terecht komt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee