Opnieuw aanhoudingen na rellen om dood Köksal

Politie op straat in Blerick.

Politie op straat in Blerick.© ANP

De politie heeft opnieuw twee personen aangehouden in verband met de rellen die uitbraken na de dood van de 22-jarige Ömer Köksal in Blerick.

Redactie

De twee jongens uit Venlo van 21 en 22 werden gearresteerd vanwege het bedreigen van journalisten en cameramensen. Onder andere een verslaggever van PowNed werd daarbij mishandeld. VrijOp 5 december werden ook al vier inwoners uit Venlo gearresteerd in verband met de ongeregeldheden. Deze werden enkele dagen later weer vrijgelaten.RellenOp 1 november werd op klaarlichte dag in Blerick Ömer Köksal op straat vermoord. Naar aanleiding van zijn dood braken later op de dag rellen uit in de wijk Vastenavondkamp. Daarbij zijn volgens de politie diverse strafbare feiten gepleegd. De dagen erna bleef het onrustig in de wijk. Zo werden journalisten en cameramensen bedreigd. De politie sluit niet uit dat er de komende tijd meer aanhoudingen worden verricht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee