Honderden bezwaren tegen vergunning Awacs

© Harry Heuts

Een kleine driehonderd bezwaren tegen de nieuwe vergunning voor de Awacs-basis worden dinsdagmiddag aangeboden in Den Haag.

Redactie

Stop Awacs en GroenFront Schinveld zamelden de steunbetuigingen eerder in via een petitie op internet.

RuchtbaarheidVoorzitter Nico Trommelen van Stop Awacs is tevreden met het resultaat, omdat er weinig ruchtbaarheid is gegeven aan de actie. Daar komt volgens hem bij dat de Algemene Maatregel van Bestuur die de vergunning voor de Navo-verkenningsvluchten regelt een jaar is uitgesteld. Volgens hem zouden de Awacs daarom aan de grond moeten blijven, ook omdat ze de geluidsnormen overschrijden.

Dat zal waarschijnlijk niet gebeuren, weet Trommelen. "We hebben al zeven keer een zaak gewonnen voor de Raad van State, maar daarna veranderen ze gewoon de regels. We leven in een fluwelen dictatuur.”

De petitie kreeg tot en met maandag 277 ondertekenaars. Ook dinsdag kwamen er volgens Trommelen nog steunbetuigingen binnen, daarna is de petitie gesloten. Iedereen kan nog wel bezwaar maken tegen de nieuwe vergunning.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee