Kamerleden willen toestemming van minister voor carnavalswagens over A76

© Annemiek Mommers

Kamerleden van CDA en VVD willen dat minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) een uitzondering maakt voor de carnavalswagens uit Stein. Zij vinden dat de wagens over de A76 moeten kunnen rijden voor de optocht in Maasmechelen.

Redactie

CDA-Kamerlid Maurits von Martels stelt dat de bonte stoet anders kilometers moet omrijden via provinciale wegen om in België te komen. De christendemocraat vindt dat de carnavalsvierders over de A76 moeten kunnen rijden om sneller en veiliger in België te komen. Dat schrijft de Telegraaf.

VVD-Kamerlid Remco Dijkstra vindt dat minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) ieder jaar toestemming moet geven. Vorig jaar was er ook veel commotie over de snelwegroute. Rijkswaterstaat gaf uiteindelijk toestemming.

Lees ook: Praalwagens onder begeleiding politie veilig naar België

DiepladersMinister Van Nieuwenhuizen laat weten dat de carnavalswagens met diepladers naar onze zuiderburen kunnen rijden. De bewindsvrouw zegt geen toestemming te kunnen geven, omdat de Vlaamse wegbeheerder niet meewerkt. Binnenkort gaan carnavalsvierders naar Den Haag om een petitie aan te bieden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee