Kunstbeurs TEFAF blijft nog zeker tien jaar in Maastricht

De TEFAF in 2016.

De TEFAF in 2016.© ANP/Marcel van Hoorn

Veel bezoekers van de TEFAF komen per privéjet.

Veel bezoekers van de TEFAF komen per privéjet.© ANP/Marcel van Hoorn

thumbnail: De TEFAF in 2016.
thumbnail: Veel bezoekers van de TEFAF komen per privéjet.

Kunstbeurs TEFAF blijft ook de komende jaren in Maastricht.

Redactie

De provincie Limburg, de gemeente Maastricht en congrescentrum MECC hebben een nieuw contract afgesloten met de organisatie van het evenement. Daardoor blijft de TEFAF nog zeker tien jaar verbonden aan de provinciehoofdstad.

HotelkamersIn het nieuwe contract is ook afgesproken dat er een inspanning wordt gepleegd om voldoende luxe hotelkamers in Maastricht beschikbaar te houden. Verder moet er worden gewerkt aan betere verbindingen op Maastricht Aachen Airport. Veel bezoekers van de kunstbeurs arriveren immers -al dan niet per privéjet- op het vliegveld in Beek.

OpknapbeurtEen andere voorwaarde voor de nieuwe deal is de opknapbeurt van het MECC. De congreshal wordt de komende jaren voor een bedrag van 27 miljoen euro onder handen genomen. In het voorjaar van 2018 moet de eerste facelift klaar zijn, een jaar later is de verbouwing helemaal afgerond.

Economisch belangDe TEFAF is economisch van groot belang voor Maastricht en haar omgeving. De kunstbeurs, die sinds 1988 in het MECC wordt gehouden, trekt jaarlijks ongeveer 70.000 bezoekers. Veel vermogende kunstliefhebbers overnachten in hotels in de buurt en geven geld uit in de stad. Voor de komende editie zijn zo'n 270 kunsthandelaren en specialisten uit onder meer België, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Amerika vastgelegd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee