Kunstbeurs TEFAF blijft nog zeker tien jaar in Maastricht

Print

De TEFAF in 2016. Afbeelding: ANP/Marcel van Hoorn

Kunstbeurs TEFAF blijft ook de komende jaren in Maastricht.

De provincie Limburg, de gemeente Maastricht en congrescentrum MECC hebben een nieuw contract afgesloten met de organisatie van het evenement. Daardoor blijft de TEFAF nog zeker tien jaar verbonden aan de provinciehoofdstad.

Hotelkamers
In het nieuwe contract is ook afgesproken dat er een inspanning wordt gepleegd om voldoende luxe hotelkamers in Maastricht beschikbaar te houden. Verder moet er worden gewerkt aan betere verbindingen op Maastricht Aachen Airport. Veel bezoekers van de kunstbeurs arriveren immers -al dan niet per privéjet- op het vliegveld in Beek.

Opknapbeurt
Een andere voorwaarde voor de nieuwe deal is de opknapbeurt van het MECC. De congreshal wordt de komende jaren voor een bedrag van 27 miljoen euro onder handen genomen. In het voorjaar van 2018 moet de eerste facelift klaar zijn, een jaar later is de verbouwing helemaal afgerond.  

Economisch belang
De TEFAF is economisch van groot belang voor Maastricht en haar omgeving. De kunstbeurs, die sinds 1988 in het MECC wordt gehouden, trekt jaarlijks ongeveer 70.000 bezoekers. Veel vermogende kunstliefhebbers overnachten in hotels in de buurt en geven geld uit in de stad. Voor de komende editie zijn zo'n 270 kunsthandelaren en specialisten uit onder meer België, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Amerika vastgelegd. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje