Ananou vervangt geschorste Auassar tegen ADO

Frederic Ananou.

Frederic Ananou.© Laurens Eggen

Frederic Ananou maakt zijn rentree in de basis van Roda JC, dat woensdagavond (20.45 uur) in een midweekse competitieronde ADO treft in Den Haag.

Roel Wiche

De Duitse jeugdinternational is in de Kerkraadse defensie de vervanger van Adil Auassar, die na zijn rode kaart tegen FC Groningen is geschorst.

BlessuresAshton Götz is nog niet hersteld van een buikspierblessure en ontbreekt in de selectie, net als de langdurig geblesseerden Mitchel Paulissen en Celestin Djim.

Pittige klusRoda-coach Robert Molenaar beseft dat zijn ploeg een pittige klus te wachten staat. ADO is bezig aan een sterk seizoen. "Ze presteren boven verwachting, daar kijk ik met respect naar. Ze hebben dreiging op de flanken en met El Khayati een belangrijke speler."StabielTegelijk ziet Molenaar ook hoe Roda steeds meer een stabiele indruk maakt, met spelers die de tegenstander pijn kunnen doen. "Met Gustafson hebben we een bovengemiddelde speler die op momenten kan excelleren. En hoe Dani Schahin zich tegen FC Groningen manifesteerde, was een lichtpunt. Hij gaf de juiste signalen naar de fans, dat werd vanaf de tribunes beantwoord."

Vermoedelijke opstelling Roda JC: Jurjus, Dijkhuizen, Kum, Ananou, Vansteenkiste, El Makrini, Ndenge, Gustafson, Rosheuvel, Schahin, Engels/Van Velzen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee