32-jarige man de cel in voor misbruik van 11-jarige stiefdochter

© Istock

De 32-jarige Melchior P. uit Reuver krijgt een gevangenisstraf van drie jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, voor het seksueel misbruiken van zijn stiefdochter. Het meisje was destijds 11 jaar.

Redactie

P. heeft zijn stiefdochter tussen april 2015 en april 2016 meermaals misbruikt in haar toenmalige woonplaats in Swalmen. De rechtbank acht het daarentegen onvoldoende bewezen dat P. de moeder van het meisje, zijn ex-vrouw, verkracht en bedreigd heeft. Op die punten is P. vrijgesproken.GeloofwaardigDe verdachte heeft het misbruik van het meisje altijd ontkend. De rechtbank acht de verklaring van het slachtoffer echter geloofwaardig. Het meisje heeft namelijk specifiek en gedetailleerd verklaard welke seksuele handelingen de verdachte bij haar heeft verricht. Daarnaast heeft zij in detail verklaard over waar en hoe de seksuele handelingen hebben plaatsgevonden.Lees ook: Celstraf geëist tegen man voor misbruik stiefdochterGeen verantwoordelijkheidDe rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor wat hij heeft gedaan. Gelet ook op de ernst van het strafbare feit legt de rechtbank de verdachte een gevangenisstraf van 36 maanden op. Hiervan zijn 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. De verdachte moet zich aan enkele bijzondere voorwaarden houden, waaronder een contact- en locatieverbod. Daarnaast moet de verdachte aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee