NK mountainbike 2019 in Sittard

Beeld van het laatste NK mountainbike in Landgraaf.

Beeld van het laatste NK mountainbike in Landgraaf.© René Corten

Het Nederlands kampioenschap mountainbiken wordt in 2019 in Sittard-Geleen verreden.

Robin van der Kloor

De KNWU heeft het NK toegewezen aan de Stichting Offroad Cycling Sittard-Geleen. De locatie moet nog worden bekendgemaakt, maar bronnen melden dat de wedstrijden op het complex van Watersley worden gehouden.

ParcoursDe gemeente Sittard-Geleen en de provincie laten een mountainbikeparcours bij het Tom Dumoulin Bike Park aanleggen, maar het geringe hoogteverschil wordt bij het organiseren van een nationaal kampioenschap voor elitemannen en -vrouwen als een groot nadeel gezien.

Op Watersley ligt een volwaardig parcours, waar afgelopen jaar ook al de finale van de BeNeLux Cup plaatsvond. De ambities reiken verder: in 2020 wil de stichting het EK organiseren en in 2024 zelfs het WK.

LandgraafDe datum van het NK is nog onbekend, maar de titelstrijd voor mountainbikers wordt doorgaans rond eind juli gehouden. Afgelopen jaar vond het kampioenschap in Landgraaf plaats. Komend seizoen is Apeldoorn aan de beurt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee