A2 tunnel komende dagen opnieuw dicht

© Luc Lodder

Woensdag- en donderdagnacht gaat een deel van de A2-tunnel dicht voor gepland onderhoud. Rijkswaterstaat meldt dat het verkeer wordt omgeleid via de andere tunnelbuis die wel nog open is.

Redactie

De onderste tunnelbuizen, voor het doorgaande verkeer, sluiten van woensdagavond 22.00 uur tot donderdagochtend 6.00 uur. Een nacht later is de weg voor het lokale verkeer aan de beurt. De bovenste tunnelbuizen gaan eveneens van 22.00 tot 6.00 uur op slot. Het gaat om gepland onderhoud. Alle systemen worden maandelijks gecontroleerd.Opnieuw dichtAfgelopen weekend waren de bovenste tunnels ook al gesloten omdat het communicatiesysteem voor hulpverleners niet goed werkte. Op de nacht van donderdag op vrijdag werd toen besloten de tunnelbuizen voor lokaal verkeer te sluiten om veiligheid te kunnen garanderen. Zondag waren de problemen pas opgelost en kon de tunnel weer open.

Bekijk de actuele verkeerssituatie hier.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee