Honderden bezwaren tegen regeling Awacs

© Harry Heuts

Een kleine driehonderd bezwaren tegen de nieuwe regeling voor de Awacs-basis in Geilenkirchen worden dinsdagmiddag aangeboden in Den Haag.

Geertjan Claessens

Stop Awacs en GroenFront Schinveld zamelden de steunbetuigingen in via een petitie op internet. Voorzitter Nico Trommelen van Stop Awacs is tevreden met het resultaat, omdat er weinig ruchtbaarheid is gegeven aan de actie.

'Fluwelen dictatuur'Daarbij is volgens hem ook van belang dat de nieuwe regeling voor de overlast van Navo-verkenningsvluchten zeker een jaar is uitgesteld. Trommelen is van mening dat de Awacs daarom aan de grond moeten blijven, ook omdat ze de geluidsnormen overschrijden. Dat zal waarschijnlijk niet gebeuren, weet hij. "We hebben al zeven keer een zaak gewonnen voor de Raad van State, maar daarna veranderen ze gewoon de regels. We leven in een fluwelen dictatuur."

SteunbetuigingenDe petitie kreeg tot en met maandag 278 ondertekenaars. Ook dinsdag kwamen er volgens Trommelen nog steunbetuigingen binnen, daarna is de petitie gesloten. Iedereen kan nog wel bezwaar maken tegen de nieuwe vergunning.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee