Celstraf voor neersteken vredestichter op toilet café

© iStock

F. Z. (23) uit Venlo is dinsdag voor poging tot doodslag veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar.

Peter Heesen

De straf van de rechtbank in Roermond is zes maanden hoger dan door de officier van justitie geëist. De raadsman van F. had verzocht de verdacht vrij te spreken. Hij stelde dat de belastende verklaringen van getuigen „leugenachtig” waren.

ToevalHet incident vond op 30 oktober 2016 plaats. In de nacht van zaterdag op zondag gingen drie vrienden naar een café aan de Parade in Venlo. Eén van de mannen kreeg op het toilet ruzie met F. Zijn vriend vond dat hij lang wegbleef, trof hem op de wc en kwam tussenbeide. Daarop werd de vredestichter door F. met een mes in de buik gestoken. Enkel door een gelukkig toeval viel de verwonding mee, aldus de rechtbank.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee