50Plus doet toch mee aan verkiezingen in Venlo

© ANP

50Plus doet toch mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo. Dat meldt lijsttrekker Natascha Kroonstuiver.

Daan de Hulster

Een woordvoerder van het landelijke partijbestuur laat weten dat de Limburgse afdeling akkoord is en er alleen nog enkele formaliteiten afgerond moeten worden. "De wens is er om in Venlo mee te doen."

BijdrageHoewel die wens er in augustus ook al was, draaide het landelijke partijbestuur half oktober deelname in Venlo formeel toch terug. Volgens het bestuur kregen niet alle lokale leden in die gemeente de kans een bijdrage te leveren aan de verkiezingen. Kroonstuiver (48) deed daarop een poging alsnog deelname in Venlo voor elkaar te krijgen. Tijdens de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen stond ze bij 50Plus op de zestiende plaats.

Nummer twee op de lijst in Venlo is Sjors Peeters, voormalig raadslid van de PvdA. Ron Opstelten, Wout Wijmans en Otto Veenendaal completeren de top-vijf.

De in augustus nog tot kartrekkers van 50Plus in Venlo benoemde Henk Hoogers en Ab Wissingh staan niet meer op de lijst. Hoogers wilde niet samenwerken met Kroonstuiver, Wissingh sloot zich aan bij EENLokaal.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee