Burgemeester afwezig bij raadsvergadering over kwestie Palmen

© Luc Lodder

Burgemeester Luc Winants laat zijn laatste raadsvergadering in Brunssum aan zich voorbij gaan.

Geertjan Claessens

De vergadering dinsdagavond wordt opnieuw gedomineerd door de kwestie-Palmen. Op de agenda staat een voorstel voor het instellen van een onderzoekscommissie naar de integriteit van Palmen. Verder komt het langslepende conflict van Palmen met de gemeente over een stuk grond aan de Dorpsstraat aan de orde.

Burgemeester Winants vindt het ongepast dat deze kwesties opnieuw de agenda bepalen, terwijl ze niet goed zijn voorbereid. Hij ziet het als een herhaling van zetten.

Risico'sWinants kondigde eerder zijn vertrek aan, een week nadat een raadsmeerderheid besloot dat Palmen aan kan blijven ondanks een kritisch integriteitsrapport. Daarin staat dat Brunssum risico’s loopt met Palmen als wethouder op het gebied van mogelijke belangenverstrengeling.

Winants wil zich nu concentreren op het overdragen van dossiers aan zijn opvolger Gerd Leers. Hij volgt de vergadering dinsdagavond wel "met een schuin oog".

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee