'Schadeclaim na niet doorgaan Nature Wonder World'

© MGL

Brunssum moet bekijken of ze een schadeclaim kan indienen tegen ondernemer Jean Gelissen na het niet doorgaan van themapark Nature Wonder World.

Geertjan Claessens

Dat stelt fractievoorzitter Ger Gerards van bestuurspartij BCD dinsdagavond in de gemeenteraad. Hij wijst erop dat provincie en gemeente een half miljoen euro hebben gestoken in de voorbereiding van het megapretpark, dat onlangs door Gelissen werd afgeblazen.

Zwarte pietVerschillende partijen zijn van mening dat Gelissen ten onrechte de gemeente de zwarte piet toeschuift. De directeur van Toverland stelde dat de politieke instabiliteit en het geringe enthousiasme reden waren om het plan met een investering van 750 miljoen niet door te laten gaan.

Volgens verantwoordelijk wethouder Math Houben (PAK) heeft de gemeente al een jaar officieel taal noch teken vernomen van Gelissen.

ZonneweideBestuurspartij PAK komt met een alternatief plan voor de invulling van de Oostflank, het voormalig mijnterrein waar het themapark zou moeten komen. Eerder stelde PAK voor hier zonnepanelen te plaatsen. De zonneweide zou in de behoefte aan groene stroom van Parkstad kunnen te voorzien.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee