Vader omgekomen model Ivana: laatste selfie bewijst dat ze niet onder invloed was

De laatste selfie die het Sittardse model Ivana Smit maakte voor haar dood bewijst volgens haar vader dat zijn dochter niet onder invloed van drank of drugs was.

Redactie

Ivana's familie probeert in Maleisië zelf te achterhalen wat er precies met de 18-jarige Ivana is gebeurd. Ze deelden de foto met het Belgische TV Limburg. Ook Interpolis gevraagd om naar de zaak te kijken.

VriendjeIvana stuurde de foto rond 19.30 naar haar vriendje. Amper tweeënhalf uur later stortte ze twintig verdiepingen naar beneden van een balkon van een appartementengebouw.

Lees ook: Interpol onderzoekt dood Limburgs fotomodel Ivana Smit (18)

De vader denkt dat Ivana in het appartement is omgebracht en daarna naar beneden is gegooid, zo zegt hij tegen TV Limburg. Hij blijft in Maleisië tot het lichaam van zijn dochter wordt vrijgegeven, zodat hij een tweede autopsie kan laten doen zo laat hij weten. "Hier zit vuil spel in. Wij hebben haar lichaam gezien en ze had blauwe plekken in haar hals."

Lees ook: Vriend overleden Limburgs model deelt emotioneel verhaal: 'Ik heb je nodig Ivana'

Op de beelden van de bewakingscamera is te zien hoe Ivana en een stel Amerikanen, die op de 20ste verdieping wonen, om 05.00 uur in de ochtend bij het gebouw arriveren. "Om 10.00 uur zou ze zijn gevallen vanaf het balkon op 20 hoog. Hoe kan dat? Ze is lang, 1.81 meter, maar de balustrade is ook 1.20 meter. Alleen als je voorover buigt, val je eraf. Ze is niet gevallen en ook niet gesprongen," zei de man eerder

Lees ook: Limburgs model Ivana Smit (18) overlijdt na val van balkon

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee