Man verstuurt levensgevaarlijk vuurwerk vanuit Limburg

© Opsporing Verzocht

© Opsporing Verzocht

© Opsporing Verzocht

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De politie heeft meer dan 60 pakketten met levensgevaarlijk vuurwerk in beslag genomen op verschillende plekken in Nederland.

Redactie

In Opsporing Verzocht toonde politie dinsdagavond beelden van de man die pakketten bij een inleverpunt aan het Muldersplein in Belfeld verstuurde. Hij gebruikt steeds verschillende afgiftepunten. Maandag werden er dertien pakketten afgegeven voor verzending.Binnen paar secondeDe politie meldt dat het om cobra’s en mortierbommen gaat. Die laatste gaan binnen een paar seconden af. Tijd om bij het vuurwerk weg te lopen heb je dus niet. “Als het in je hand afgaat, ben je hem kwijt”, meldt de politie bij Opsporing Verzocht. De pakketten zijn niet alleen levensgevaarlijk voor wie het vuurwerk afsteekt, maar ook voor de bezorgers ervan. OproepDe pakketten zijn herkenbaar aan de bruine tape en handgeschreven datum erop. De politie roept mensen op om contact op te nemen wanneer ze een dergelijk pakket tegenkomen. Dan komt de politie het pakket ophalen zodat het vuurwerk onschadelijk gemaakt kan worden.

Tijdens de uitzending dinsdagavond kwamen bij de politie al tientallen tips binnen over de man, zijn auto en het handschrift op de pakketten. Ook weet de politie inmiddels meer over de postafgiftepunten van waaruit de pakketten werden verstuurd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee