Raad Bergen verwerpt motie van treurnis bibliotheek

De huidige bibliotheek in Bergen.

De huidige bibliotheek in Bergen.© Stefan Koopmans

De gemeenteraad van Bergen heeft dinsdagavond een motie van treurnis van de VVD over de bibliotheek verworpen.

Jos Bouten

De VVD zette grote vraagtekens bij de gang van zaken rond de verkoop van het huidige bibliotheekgebouw aan vier dokters en de aanstaande inrichting van een nieuwe bibliotheek in recreatiecentrum Den Asseldonk.

VVD-fractievoorzitter Frans Pekema oordeelde vernietigend over het feit dat de wethouder alleen had onderhandeld met de dokters en veel te weinig gevraagd zou hebben. Ook was er kritiek op het ontbreken van een taxatierapport, de geheimhouding die B en W in acht namen om de belangen van de dokters te beschermen en over de aanbesteding van de nieuwe inrichting van de bibliotheek.

'Rommeltje'"Er zullen wel goede bedoelingen zijn geweest maar het is een rommeltje”, aldus VVD'er Pekema. Wethouder Antoon Splinter (VVD) gaf toe dat de gang van zaken niet de schoonheidsprijs verdient. "Maar achteraf weten we het allemaal beter", aldus Splinter.

Wethouder Lia Roefs (PK) zei dinsdagavond dat Bergen een prachtige nieuwe bibliotheek krijgt die ook nog goedkoper is dan de huidige bieb die voor de helft leeg staat. De VVD-motie kreeg vervolgens alleen steun van de oppositiepartij Kern, coalitiepartijen CDA en PK stemden tegen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee