Grootste snurker van Nederland produceert 100 decibel

Print
Grootste snurker van Nederland produceert 100 decibel

Foto ter illustratie. Afbeelding: Istock

Stevensweert - Hij produceert net zoveel geluid als een overvliegende F16 op 300 meter hoogte. Frank van Wilgenburg doet dat thuis in bed. Tijdens het slapen produceert 'De grootste snurker van Nederland' 100 decibel.

Ieder jaar gaat gaat Kliniek voor Snurken en Apneu uit Weert opzoek naar de 'grootste snurker'. Via Radio 538 kunnen mensen zichzelf en anderen opgeven voor de wedstrijd. De kliniek organiseert de wedstrijd om naar eigen zeggen het taboe te doorbreken. 

Record
Woensdag werd bekend dat Van Wilgenburg dit jaar deze eervolle titel in de wacht heeft gesleept. Volgens Olivier Tielemans van Kliniek voor Snurken en Apneu is het tijdens de jaarlijkse zoektocht nog nooit voorgekomen dat iemand zoveel geluid tijdens het snurken maakt. "100 decibel is een record". begint Tielemans. "We organiseren deze wedstrijd nu al 9 jaar, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt."

De buren van Van Wilgenburg kunnen overigens opgelucht ademhalen want het is binnenkort afgelopen met de 'herrie'. Tielemans: "Van Wilgenburg komt volgende week bij ons een beugel aanmeten. Die zorgt ervoor dat zijn tong in dezelfde stand komt te liggen als overdag. Daarmee is het snurken verholpen."