Afgetreden wethouder Bergen blijft lijsttrekker

Lia Roefs.

Lia Roefs.© Laurens Eggen

De afgetreden Bergense wethouder Lia Roefs blijft lijsttrekker voor de PK bij de komende verkiezingen. Of zij opnieuw wethouder kan worden, is de vraag. Het CDA noemt dit ‘erg ongeloofwaardig’.

Jos Bouten

Roefs trad dinsdagnacht af nadat de gemeenteraad een motie van wantrouwen tegen haar had aangenomen. Niet in de hand gehouden kostenstijgingen bij de jeugdhulp en de huishoudelijke hulp (Wmo), deden haar de politieke das om. Alleen haar eigen partij, de PK, stemde tegen die motie en stapte meteen uit de coalitie met het CDA.

GelovenVoor Roefs, die in Bergen gemeenteraadslid en wethouder was, drie jaar in Provinciale Staten zat en zes jaar in de Tweede Kamer, is het gedwongen vertrek niet het einde van haar politieke leven. "Ik ga door, er zijn heel veel betrokken mensen in Bergen die in mij geloven”, zegt zij.Lees ook: Wethouder Bergen weg om tekort sociaal domeinDolksteekDe PK ervaart het instemmen met de motie van afkeuring tegen haar wethouder door het CDA als een ‘dolksteek in de rug’. Fractievoorzitter Jos Valckx voelt zich ‘gepiepeld’. CDA-fractievoorzitter Jacob Knoops noemt die reactie onbegrijpelijk en onzin. Het CDA staat na de verkiezingen open voor nieuwe samenwerking met de PK, zegt Knoops. Maar dan wel zonder lijsttrekker Lia Roefs als wethouder. Knoops: "Ik denk dat dit erg ingewikkeld wordt. Drie van de vier partijen hebben de motie van afkeuring gesteund."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee