Burgemeester van Venlo schrijft mee aan proef wietteelt

Print
Burgemeester van Venlo schrijft mee aan proef wietteelt

Afbeelding: Arie Kievit

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo gaat het experiment met gereguleerde teelt van wiet mee voorbereiden.

Zo’n tien Nederlandse gemeenten mogen gaan experimenteren met wietteelt, zo is besloten door het nieuwe kabinet. Scholten schrijft mee aan die proef als lid van de werkgroep Experiment Gedoogde Hennepteelt. Het wordt een proef waar heel Europa naar gaat kijken, weet Scholten.

Acht
De werkgroep bestaat uit acht burgemeesters, Scholten is de enige bestuurder van een Limburgse gemeente. Hetzelfde groepje schreef eerder het rapport ‘Het failliet van het gedogen’ dat in feite aan de basis stond van de discussie rond gereguleerde wietteelt.

In dat rapport leggen de burgemeesters vooral de nadruk op de gevaren voor de volksgezondheid bij illegale wietteelt. "Ik krijg het idee dat iedereen nu ook snel duidelijkheid wil over de proef”, zegt Scholten. Hij gaf eerder al aan dat Venlo één van de proefgemeenten moet worden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen