Hudson's Bay overweegt vertrek uit Europa

De gevel van Hudson's Bay in Maastricht.

De gevel van Hudson's Bay in Maastricht.© De Limburger/Peter Schols

Hudson’s Bay overweegt zijn Europese bezittingen te verkopen.

Redactie

Dat zegt activistisch aandeelhouder Jonathan Litt in een brief aan de aandeelhouders van het Canadese warenhuis, die in het bezit is van De Telegraaf.

KaufhofLitt schrijft dat de commissarissen in het bestuur van Hudson’s Bay onderzoeken of het concern wel in Europa kan blijven. Dat geldt zowel voor Hudson’s Bay in Nederland als de winkels van Kaufhof in Duitsland en Inno in België. Het terugtrekken uit Europa zal de aandeelhouders, volgens Litt, meteen een bedrag van 5,20 Canadese dollar (3,89 euro) per aandeel opleveren.

MaastrichtHudson’s Bay is net na de zomer begonnen om vaste voet aan de grond te krijgen in Nederland, met de vestiging van een stuk of zestien warenhuizen, veelal in de verlaten V&D panden. Ook in Maastricht betrok het warenhuis het pand waar voorheen de V&D zat.

Litt zit Hudson’s Bay al een tijd achter de broek. Hij vindt dat het Canadese warenhuis meer geld voor zijn aandeelhouders kan verdienen als vastgoedbedrijf dan als retailer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee