Doneeractie voor onderzoek naar dood fotomodel Ivana Smit

Print
Doneeractie voor onderzoek naar dood fotomodel Ivana Smit

Afbeelding: Instagram

Geleen - Familie en vrienden van het Sittardse fotomodel Ivana Smit zamelen geld in om een eigen onderzoek naar haar dood te kunnen bekostigen.

De familie heeft een forensisch-patholoog en zijn assistent bereid gevonden om naar Kuala Lumpur af te reizen om - zodra er toestemming is van de Maleisische autoriteiten - het lichaam van de 18-jarige vrouw te onderzoeken. 

Lees ook: Politie Maleisië start nieuw onderzoek naar dood model

Balkon
Ivana viel vorige week donderdag van 20 hoog van een balkon. Volgens de politie was het een ongeluk, maar de familie gelooft er niets van. Zij vermoeden dat er een misdrijf is gepleegd toen Ivana na een nacht stappen bij een Amerikaans echtpaar in hun appartement belandde. Haar lichaam werd uren later pas gevonden. Ze was geheel ontkleed. De Amerikanen zeggen dat ze niets hebben gemerkt van de val omdat ze lagen te slapen.

Lees ook: Vader omgekomen model Ivana: laatste selfie bewijst dat ze niet onder invloed was

Interpol
Onder druk van de publiciteit over de dood van de Nederlandse en door een verzoek van de Nederlandse ambassade aan Interpol om naar de zaak te kijken, is er inmiddels een veel uitgebreider politieonderzoek gestart. Maar de familie wil ook zelf op onderzoek uit.

Lees ook: Vriend overleden Limburgs model deelt emotioneel verhaal: 'Ik heb je nodig Ivana'

5000 euro
Met de inzameling op doneeractie.nl hoopt de familie 5.000 euro op te halen om de reis- en verblijfkosten van de patholoog te kunnen dekken. Daarnaast wil de familie een Amerikaanse onderzoeker inzetten om te achterhalen wat er is gebeurd in de uren voor Ivana's overlijden. Een derde van het geld is al binnen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee