Manager GGZ-instelling toch onterecht op staande voet ontslagen

Een locatie van Mondriaan op archiefbeeld.

Een locatie van Mondriaan op archiefbeeld.© De Limburger

Een 50-jarige unitmanager van Mondriaan in Heerlen is onterecht op staande voet ontslagen door de Zuid-Limburgse instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Redactie

De vrouw werd ontslagen omdat onder haar beheer een bedrag van in totaal zo’n 57.000 euro werd besteed, zonder dat zij kon verantwoorden waar dit geld aan uitgegeven was. In hoger beroep oordeelde het gerechtshof in s-Hertogenbosch dat dit geen reden is om iemand op staande voet te ontslaan. In een kort geding werd in september nog anders geoordeeld.

Niet waterdichtTijdens het hoger beroep heeft het hof vastgesteld dat de administratie rondom de besteding van contante bedragen binnen de GGZ-instelling niet waterdicht was. Het was mogelijk dat er contant geld op een juiste manier werd besteed, maar niet op de juiste wijze administratief werd vastgelegd. Dat de unitmanager de besteding van het geld administratief niet kan verantwoorden, is daarom onvoldoende reden voor een ontslag op staande voet.

ZiekteVolgens de instelling wilde de manager bovendien geen verantwoording afleggen. Op het moment dat de instelling haar naar de verantwoording vroeg, was de manager echter ziek. Volgens het hof is niet uitgesloten dat haar gezondheidstoestand dus in de weg stond. De GGZ-instelling had moeten nagaan of de vrouw wel in staat was om de vragen over de besteding van het geld te beantwoorden. Dat is niet gebeurd. Daarom kan er niet vanuit worden gegaan dat zij geen verantwoording wilde afleggen.

Vertrouwen geschaadDe manager heeft in hoger beroep gevraagd of het ontslag kon worden teruggedraaid. Het hof vindt echter dat het vertrouwen tussen de stichting en de manager zodanig is geschaad dat de arbeidsovereenkomst niet kan worden hersteld. De GGZ-instelling moet haar wel het loon over de opzegtermijn, die niet is gehanteerd, doorbetalen.

Nog geen beslissing over vergoedingOok wil de manager aanspraak maken op de wettelijke transitievergoeding en een vergoeding voor het onterechte ontslag op staande voet. Het hof neemt daar nu nog geen beslissing over. Eerst moet er meer duidelijkheid zijn over de invloed van de gezondheidstoestand van de vrouw op haar capaciteit om de besteding van het geld te verantwoorden. Het hof zal een deskundige inschakelen om dit nader te onderzoeken.

TerugbetalingDe GGZ-instelling wil dat de manager het bedrag waarover geen verantwoording is gegeven, terugbetaalt. Ook de beslissing hierover stelt het hof uit in afwachting van het resultaat van het deskundigenonderzoek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee