Opnieuw aangifte tegen burgemeester Echt-Susteren

Print
Opnieuw aangifte tegen burgemeester Echt-Susteren

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

Opnieuw is er aangifte gedaan tegen burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren.

Gelasius- directeur Jan Stor, die het klooster in Koningsbosch tot hotel wil ombouwen, heeft aangifte gedaan wegens smaad, laster en belediging. Eerder deed de eerste initiatiefnemer van het hotel, Saïd Bouharrou, aangifte.

Publicatie
Hessels verspreidde vorige week vrijdag via social media een bericht waarin hij zich uitsprak over een publicatie in deze krant; hierin werd het college door de projectontwikkelaar ervan beticht een actieve rol te hebben gespeeld in het omzeilen van een negatief Bibob-advies.

Hessels twitterde vrijdagochtend over de publicatie, daarin stond: ‘Soms denk ik dat ik in een parallelle wereld leef... Gisteravond kraakheldere raadsvergadering met volledige openheid en verantwoording over Bibob Koningsbosch. En dan vandaag de krant... @delimburger kiest (opnieuw) de kant van de criminelen. Het is helaas gewoon een boevenblad!’

Reputatie
Directeur Stor vindt, via zijn advocaat Marnix van der Werf, dat het woord ‘criminelen’ niet anders gelezen kan worden dan dat het betrekking op hem heeft en stelt dat Hessels zich daarmee schuldig heeft gemaakt aan smaad, laster en belediging.

Advocaat Van der Werf:  "Gelasius BV en Jan Stor zijn van onbesproken gedrag. Dat de burgemeester ze in een tweet, reagerend op het krantenartikel waarin hij wordt genoemd, criminelen noemt is smadelijk en lasterlijk. Als je bedrijf door een gezagsdrager als de burgemeester wordt weggezet als crimineel heeft dat weerslag op je reputatie.”

Bibob
Eerder deed Saïd Bouharrou, de aanvankelijke initiatiefnemer van het hotel in Koningsbosch, aangifte tegen de burgemeester vanwege smaad en belediging en tegen het voltallige college van de gemeente Echt-Susteren wegens het vermeende schenden van de geheimhoudingsplicht in het kader van een Bibob-onderzoek. Daarin wordt gekeken of het project mogelijk wordt gefinancierd met crimineel geld.

De gemeente is inmiddels door het Openbaar Ministerie op de hoogte gebracht dat er aangifte is gedaan, maar wil niet op de zaak ingaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu