Buitenbad Blerick kan verder dankzij hulp gemeente

© Le Giesen

Dankzij een financiële injectie van de gemeente Venlo kan het buitenzwembad in Blerick openblijven.

Daan de Hulster

De Stichting Buitenbad Groot Venlo (SBGV) krijgt over dit jaar een korting van 30.000 euro op de energie- en waterrekening van 55.000 euro. SBGV had daar bij Venlo om gevraagd omdat het buitenbad in Blerick dit jaar afsluit met een tekort van een kleine 20.000 euro. Dit is vooral veroorzaakt omdat door een slechte zomer maar 16.000 bezoekers naar het buitenbad achter zwembad De Wisselslag kwamen. Het bad liet Venlo weten dat ze zonder hulp niet door kan gaan.

Positieve invloedDe gemeente biedt het buitenbad vanaf 2018 de kans een subsidie van 30.000 euro aan te vragen. Venlo helpt het bad, omdat dit volgens de gemeente een positieve invloed op de leefbaarheid in Blerick heeft. Eind 2014 stootte Venlo het buitenbad af, omdat ze daar geen geld meer in wilde steken.Daarop namen vrijwilligers de exploitatie over.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee