Verlinden pakt zwemgoud op gemengde estafette

© ANP

De Nederlandse gemengde estafetteploeg heeft bij het EK kortebaanzwemmen in Kopenhagen goud veroverd op de 50 meter wisselslag. Kira Toussaint, Arno Kamminga, Limburger Joeri Verlinden en Ranomi Kromowidjojo kwamen tot een tijd van 1.37,71 en waren daarmee nipt sneller dan Wit-Rusland en Frankrijk.

ANP

Voor Kromowidjojo was het de tweede Europese titel in een kwartier tijd. Eerder had ze voor het eerst in haar carrière goud gepakt op de 50 meter vlinderslag. Toussaint had een half uur eerder zilver veroverd op de 100 meter rugslag.

100 meter vlinderslagIndividueel kon de uit Melick afkomstige Verlinden op het EK geen medaille pakken op de 100 meter vlinderslag. Hij tikte in 50,25 aan als vijfde. Het goud ging in 49,93 naar de Italiaan Matteo Rivolta. Die bleef zijn landgenoot Piero Codia drie honderdsten van een seconde voor. De Duitse zwemmer Marius Kusch greep het brons in 50,01. Verlinden veroverde in 2010 zilver op de 100 meter vlinderslag tijdens de EK kortebaan. In 2012 eindigde hij als vierde. Na de Spelen van Londen 2012, waar de vlinderslagspecialist als zesde finishte op de 100 meter, volgden enkele jaren met fysieke problemen. Op de Spelen van Rio strandde Verlinden in de series.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee