Asiel opent inzamelpunten voor dierenspeeltjes

Print
Asiel opent inzamelpunten voor dierenspeeltjes

Afbeelding: Ermindo Armino

Het Dierenbeschermingscentrum Limburg in Born gaat volgend jaar in de aanloop naar kerst speeltjes voor asieldieren inzamelen op verschillende locaties in de regio’s Parkstad, Maastricht-Heuvelland, Sittard-Geleen en Roermond.

Het dierenasiel wordt op dit moment overspoeld met piepspeeltjes, krabpalen, voerballetjes en voer. 

Dinsdag plaatste het asiel een oproep op Facebook: "Kerstmis staat voor de deur. Onze asieldieren kunnen natuurlijk zelf geen verlanglijstje opstellen, maar hebben wel een wensenlijst. Ze zouden het enorm waarderen als zij niet vergeten worden met kerst." Sindsdien loopt het storm in Born met gulle dierenvrienden.

Ongekend
Woordvoerster Saskia Thijssen van het asiel noemt de respons ongekend. “De berg speeltjes groeit met het uur. Geweldig! We krijgen nu volop vragen van mensen die graag een speeltje of voer willen doneren, maar geen vervoer hebben naar Born. Of we ook afgiftepunten hebben, is telkens de vraag.”

Weggooien
Dit jaar nog inzamelpunten oprichten, de actie loopt tot de kerst, is volgens het dierencentrum ondoenlijk. “Maar volgend jaar gaan we dat zeker doen”, zegt Thijssen. Volgens haar kan het asiel nooit genoeg speeltjes hebben. “De levensduur van een speeltje in het asiel is een stuk korter dan thuis. Bovendien moeten we alles weggooien als er een ziekte uitbreekt.”

Of er nog speciale wensen zijn? Thijssen zegt dat de honden en katten al rijkelijk bedeeld zijn. De konijnen daarentegen komen er nog bekaaid vanaf,

Speeltjes doneren kan van maandag tot en met zaterdag tussen 12:00 en 16:00 uur bij het asiel in Born.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen