Math Nijsten verder als eenmansfractie in Sittard-Geleen

Math Nijsten van DNA juicht na de verkiezingsuitslag in 2014.

Math Nijsten van DNA juicht na de verkiezingsuitslag in 2014.© Ermindo Armino

Fractie- en politiek leider Math Nijsten stapt per direct uit de mede door hemzelf opgerichte partij DNA. In de gemeenteraad van Sittard-Geleen gaat hij verder als eenmansfractie.

Laurens Schellen

Dat heeft hij donderdagavond bevestigd. Volgens Nijsten was er sprake van een ‘onhoudbare situatie’. "En daaruit kan ik maar één conclusie trekken, namelijk opstappen."

Eigen partijVorige week al berichtte deze krant dat Nijsten, ooit nog Statenlid voor het CDA, het vertrouwen in het DNA-bestuur heeft opgezegd. Hij beschuldigt het zittende bestuur van ‘ondemocratische en niet transparante praktijken’. Directe aanleiding van het hoog opgelaaide conflict is het besluit van het partijbestuur om Nijsten niet voor te dragen als DNA-lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Nijsten bevestigt dat hij in maart met een nieuwe, eigen partij gaat meedoen aan de verkiezingen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee