Van Gerwen ronde verder op WK darts

© ANP

Darter Michael van Gerwen heeft zich op de eerste dag van het WK ten koste van landgenoot Christian Kist geplaatst voor de volgende ronde. Hij won met 3-1 in sets.

ANP

De titelverdediger uit Vlijmen was de eerste topspeler die zijn opwachting maakte in Alexandra Palace, Londen. Hij begon zijn jacht op een derde wereldtitel meteen met 180. Desondanks was zijn opponent dicht bij een finish van 164 in de eerste leg. Hij miste echter. Ook een finish van 161 gooide Kist in de volgende leg niet uit, waarna Van Gerwen liet zien geen moeite te hebben met 141 en de eerste set pakte.

Van Gerwen pakte ook de tweede set, maar Kist gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 2-1. Met 3-0 in legs liet de Brabander in de vierde set echter zien wie de regerend kampioen is. In de volgende ronde treft Van Gerwen de Engelsman James Wilson, die met 3-1 in sets won van de Pool Krzysztof Ratajski.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee