Identiteit doodgestoken mensen Maastricht bekend

Print

Afbeelding: Johannes Timmermans

De slachtoffers van de dodelijke steekpartij in Maastricht zijn een 46-jarige man en een vrouw van 56 uit die plaats.

Dat maakt de politie vrijdag bekend. Volgens buurtbewoners zijn de slachtoffers van Syrische afkomst. 

Caberg en Malpertuis
De 46-jarige man werd vermoord in de Botsaartstraat. Een stukje verderop, in de Joseph Postmesstraat, werd een einde gemaakt aan het leven van de 56-jarige vrouw. Ook raakten daar twee personen gewond. Beiden moesten voor onderzoek opgenomen worden in het ziekenhuis.

Arrestatie moskee
Een 37-jarige man werd gearresteerd in een moskee aan de Weustenraadstraat. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij beiden steekpartijen. Minister Grapperhaus spreekt van een 'heel verward persoon.’ Hij is na zijn aanhouding naar het ziekenhuis gebracht. Daaruit is hij inmiddels ontslagen. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Wat zijn rol en motief is geweest, wordt op dit moment door de politie onderzocht.Ziekenhuis
Een van de gewonde slachtoffers, een man van 50 jaar heeft net als de dader het ziekenhuis inmiddels kunnen verlaten. Het andere slachtoffer is de 21-jarige dochter van de overleden vrouw. Zij verblijft nog in het ziekenhuis. Alle slachtoffers woonden in Maastricht.

Onderzoek
De politie is een grootschalig onderzoek gestart en heeft een team van twintig rechercheurs op de zaak gezet. 

Geruchten
In de Maastrichtse wijken Caberg en Malpertuis doen vele geruchten de ronde. De politie zegt op de hoogte te zijn van de meeste geruchten en deze mee te nemen in het onderzoek. 

Praat mee over Maastricht

Discussieer mee en volg het laatste nieuws over Maastricht via onze speciale Facebook groep.

> Neem een kijkje