'Ze konden niet meer aanzien hoe hun dochter erbij ligt'

Print
'Ze konden niet meer aanzien hoe hun dochter erbij ligt'

Afbeelding: Facebook

Geleen - De ouders van het verongelukte Sittardse fotomodel Ivana Smit (18) zijn niet vanwege een onveilige situatie teruggekeerd naar huis.

"Er is geen conflict met de Maleisische politie, dat maken de media ervan", zegt de opa van Ivana tegen De Limburger. "De ouders konden gewoon niet meer aanzien hoe hun dochter daar erbij ligt. Mijn kleindochter is niet netjes opgebaard zoals je dat in Nederland ziet. Ze ziet er nog precies zo uit als na het ongeluk. Dat is een van de redenen waarom haar ouders zich niet meer thuisvoelen in Maleisië." 

Vraagtekens
Net als de vader van Ivana zet ook de opa van het fotomodel vraagtekens bij de dood van de Sittardse: "Ik vermoed dat er wat anders in het spel is. Het was geen ongeluk."

Balkon
De 18-jarige Ivana overleed vorige week donderdag toen zij van een balkon op de twintigste verdieping viel. Haar ouders vlogen direct naar Kuala Lumpur. Daar kregen zij grote twijfels over de grondigheid van het onderzoek van de politie in Maleisië. Ivana's dood was een ongeluk, luidde de 'snelle' conclusie.

Blauwe plekken
Maar in het mortuarium zag de vader van Ivana blauwe plekken in de hals van zijn dochter. Net alsof iemand haar bij de keel had gegrepen. Bovendien werd jonge vrouw geheel ontkleed gevonden, met sporen van drugs en alcohol in haar bloed. Volgens vader heeft het Amerikaanse echtpaar, waar Ivana in de uren voor haar dood was, er iets mee te maken. Het stel stond volgens de familie bekend als 'swingers' en ze hadden vaker seks met jonge vrouwen. Ook zouden buren geschreeuw in het appartement hebben gehoord.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee