Vormer en Club Brugge geven Anderlecht pak slaag

Ruud Vormer viert zijn goal.

Ruud Vormer viert zijn goal. © BELGA

Club Brugge heeft de topper zondag tegen Anderlecht met 5-0 gewonnen. Een van de hoofdrollen was weggelegd voor Ruud Vormer.

ANP

De aanvoerder van de thuisploeg, ex-speler van Roda JC, gaf de assist voor de openingstreffer en maakte er zelf vanaf de strafschopstip 3-0 van.

BlessuretijdBrugge en Anderlecht gingen bij een 2-0-stand rusten. Beide doelpunten vielen in de blessuretijd en werden gemaakt door Abdoulay Diaby. De eerste dus op aangeven van Vormer, bij de tweede profiteerde Dibay van een misverstand tussen doelman Frank Boeckx en verdediger Uros Spajic.

Nog binnen het uur stond het 3-0 nadat Ivan Obradovic Diaby ten val had gebracht. Vormer schoot raak. Voor een tweede strafschop mocht invaller Jelle Vossen zich melden: 4-0. Joost Vanaken kopte Brugge in de slotfase naar 5-0.

Ruime voorsprongDoor de zege heeft koploper Brugge inmiddels een voorsprong van dertien punten op Anderlecht. De puntenaantallen worden aan het begin van de play-offs gehalveerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee