‘Rijkswaterstaat moet in overleg met homo’s’

© iStock

Rijkswaterstaat had Stichting Platform Keelbos moeten informeren over de gevolgen die de grenscorrectie bij Eijsden heeft voor de homo ontmoetingsplaats (HOP) bij de Eijsder Beemden. Dat stelt de Nationale Ombudsman.

Jeroen Geerts

Stichting Platform Keelbos, vernoemd naar een reeds jaren geleden gesloten ontmoetingsplek bij Valkenburg maar landelijk actief, had zich er bij de ombudsman over beklaagd dat Rijkswaterstaat hen onvoldoende heeft betrokken bij de veranderingen.

KlachtDe klacht ging specifiek over de situatie bij Eijsden, maar voor de belangenorganisatie is die exemplarisch voor hoe diverse overheidsinstanties met hen omgaan bij veranderingen op HOP’s in het hele land. De organisatie wil op de hoogte gehouden worden en meepraten over eventuele veranderingen.

Het creëeren en in stand houden van HOP’s is geen taak van Rijkswaterstaat, zo bevestigt de Ombudsman. Maar Rijkswaterstaat had de stichting op zijn minst kunnen laten weten dat ze om die reden niet met haar rond tafel wilde. Bovendien had Rijkswaterstaat het door de stichting ingediende verzoek door kunnen spelen naar de instanties die daar wél over gaan.

In gesprekDe ombudsman verwacht nu dat Rijkswaterstaat alsnog in gesprek gaat met het Keelbosplatform om duidelijkheid te verschaffen over wat de stichting wel en niet van haar kan en mag verwachten. Zo moeten eventuele formele procedures in de toekomst voorkomen worden.

Overigens verandert er vooralsnog niets voor de gebruikers van de HOP bij de Eijsder Beemde, die deels van België over gaat naar Nederland.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee