15-jarige verdachte van steekpartij in azc aangehouden

© Weertdegekste

De politie heeft zondagavond op station Eindhoven de 15-jarige verdachte van het steekincident op AZC in Weert aangehouden.

Redactie

Hij zou eerder op de dag een minderjarige medebewoner van het asielzoekerscentrum hebben gestoken. Volgens een politiewoordvoerder hadden beiden ruzie gekregen over bezittingen van een van hen. De verdachte van de steekpartij is inmiddels voor verhoor naar het politiebureau meegenomen.

SlachtofferHet incident vond omstreeks 17:00 uur plaats in een van de woongebouwen op het terrein. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte wist na het steekincident te vluchten. Hij nam de trein naar Eindhoven, waar hij is aangehouden.

DaderDe politie had een Burgernetbericht verstuurd voor het opsporen van de verdachte. Mede door een oplettende burger kon hij worden aangehouden. Het zou gaan om een 15-jarige getinte jongen met zwart haar. De dader droeg een witte jas.

Lees ook: Bewoner azc gewond bij steekpartij, dader slaat op de vlucht

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee